Optimaliseer je communicatie met  Microsoft Teams als telefooncentrale

Voortdurend schakelen tussen verschillende communicatie tools en platformen, werkt verwarrend en leidt tot frustratie. Ook zorgt het voor dubbele kosten. Iets wat je natuurlijk niet wilt binnen je organisatie. Je wilt duidelijkheid, een uniforme en foutloze communicatie, zonder gedoe. Bij voorkeur allemaal via één centraal communicatieplatform.

Waarom met ons schakelen?

Waarom bellen met Teams

Op kantoor, onderweg of thuis: door te bellen met Teams kun je makkelijk en veilig bellen en videobellen met wie je maar wilt, zonder dat je extra software of apparatuur nodig hebt. Teams kan worden ingericht als volwaardige telefooncentrale. Hierdoor profiteer jij van de voordelen van één communicatieplatform. Koppel je zakelijke telefoonnummer aan Teams, integreer met je CRM-applicatie en breng inkomend en uitgaand belverkeeroverzichtelijk samen. Dat is communiceren to the max!

De vier pluspunten van

Bellen met Teams

Integratiemogelijkheden

Als je nu je CRM pakket, callcenter oplossing of alleen je contacten wil integreren, Microsoft Teams bied optimale integratie waardoor medewerkers slimmer kunnen werken.

100% flexibiliteit

Door de Teams app op je telefoon kun je vanaf iedere locatie en op ieder moment bellen. Het enige dat je nodig hebt, is een apparaat met internetverbinding. Bellen via Teams werkt intuïtief en wordt sneller geadopteerd dan traditionele telefooncentrales.

Geavanceerde telefoniefuncties

Bellen met Teams ondersteunt functies zoals wachtrijen, keuzemenu’s, CRM/callcenter integraties, gespreksopname, voicemails, wachtmuziek en gespreksrapportage. Dit draagt bij aan een effciente en professionele telefonie ervaring.

Eén communicatieplatform

Zet Teams in als volwaardige telefooncentrale door het toevoegen van VOIP. Zo haal je het maximale uit de moderne communicatiemiddelen omdat alles via één platform loopt. Dat geeft overzicht en flexibiliteit. Alle communicatiestromen zijn inzichtelijk en dit verbetert het werkproces en werkplezier voor collega’s

Overstappen naar Microsoft Teams als volwaardige telefooncentrale

It's Possible maakt van Microsoft Teams een volwaardige telefooncentrale in de cloud. Hierdoor wordt, naast de mogelijkheden van Microsoft Teams op het gebied van communicatie, de belfunctionaliteit toegevoegd. Jij en je collega’s bellen vanaf hier naar vaste- en mobiele telefoonnummers. Dit doen we door ons VoIP platform te koppelen aan Microsoft Teams. Iedere medewerker wordt voorzien van een telefoonnummer. Dit nummer wordt gekoppeld aan je Microsoft account. Hierdoor ben je altijd beschikbaar voor inkomende en uitgaande oproepen.

Microsoft Teams wordt voor Felix nu ingezet als het communicatie platform waarin chat, video, audio en telefonie volledig samenkomen. Er is zo veel tijdswinst gecreëerd en de productiviteit is verhoogd.

Waarom IT’s Possible?

No-nonsense en
hands on.
Wij schakelen direct bij (aanpakken, schakelen en doen!)
Direct persoonlijk contact.
Geen salesmensen aan de lijn
Sparringpartner.
Voor het toepasbaar maken van nieuwe innovaties: hoe kun je verder optimaliseren?
Niets is te gek.
Links- of rechtsom: wij lossen het voor je op.

In 3 stappen naar een efficiënte, slimme en veilige ICT-omgeving

Wij helpen je niet alleen met het selecteren, maar ook met het implementeren van de juiste ICT-tools. Daarnaast verzorgen we op maat trainingen en integreren we alle oplossingen tot één gestroomlijnd geheel.

Analyse

Hoe staat jouw IT-organisatie ervoor? Tegen welke problemen loop je aan?

Implementatie

Met een actieplan realiseren we IT-oplossingen die voor jouw organisatie werken.

Optimalisatie

Hoe kunnen we verder verbeteren en zorgen dat je collega’s oplossingen goed (blijven) gebruiken?

Toe aan IT zonder gedoe?

It’s Possible.

Neem direct contact op met:
Jos Slijkhuis
Eigenaar & Consultant
Of laat ons contact met jou opnemen
Gelukt! Uw gegevens zijn verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Er is iets fout gegaan. Probeer later opnieuw of neem op een andere manier contact op.