Microsoft Azure

Geen eenmalige investering in een server maar een online oplossing met alle voordelen en gemak

Ervaar de voordelen van Microsoft Azure

Microsoft Azure is een netwerk van datacenters van waaruit Microsoft diensten aanbiedt op het gebied van infrastructuur, opslag, OS, software, databases en disaster recovery. Een groot voordeel is de flexibiliteit en schaalbaarheid van de diensten. Alleen gebruiken en betalen wat écht gebruikt wordt en direct uitbreiden van de capaciteit of diensten op het moment wanneer daar behoefte aan is. Dat voorkomt zorgen over capaciteit en het overschalen van diensten zoals bij een on-premise omgeving vaak het geval is. De inzet van Microsoft Azure biedt de mogelijkheid de eigen ICT-infrastructuur uit te breiden of te verbeteren met aanvullende diensten. Er zijn mogelijkheden om alle servers in de cloud te laten draaien. Steeds meer bedrijven brengen totale ICT-omgevingen direct onder in Microsoft Azure, de zogenaamde Cloud-only omgevingen.

Lage instapkosten

Voordeel van Microsoft Azure is dat er geen hoge instapkosten zijn om servers in de cloud, databases, applicaties etc. te kunnen draaien. Microsoft Azure werkt met een pay-per-use uitgangspunt waardoor je onderdelen kunt toevoegen en kunt op- en afschalen. Dit betekent dat je per maand nooit teveel betaalt en je flexibel bent in het gebruik van de resources welke worden afgenomen.

Overstappen naar Microsoft Azure

Overweeg jij de overstap naar de Cloud, dan sta je voor diverse vragen en keuzes. Het is belangrijk om te weten wat de impact is op de totale ICT-behoefte en ICT-infrastructuur op het moment dat je met Microsoft Azure aan de slag gaat. Microsoft Azure gaat namelijk de basis vormen voor alle toekomstige diensten die je gaat afnemen. Direct beginnen in een Cloud-only omgeving of de overstap maken van een on-premise omgeving? Wij begeleiden je naar de juiste keuze binnen de diverse concepten en helpen bij de inrichting hiervan zodat ook de kosten beheersbaar blijven.

Klantencase

Het volledig online willen werken

Prominent, een klant van It’s Possible is bezig om de lokale servers volledig uit te faseren zodat er volledig online gewerkt kan worden. Dit vergt veel tijd en energie om alle applicaties en servers om te zetten naar de Cloud. Doordat dit impact heeft op de volledige organisatie gebeurd dit stap voor stap om medewerkers aan de hand mee te nemen in hun nieuwe werkomgeving. De volgende stap was het realiseren van een integratie tussen AFAS en AzureAD, het realiseren van een SSH server, zodat op een veilige wijze verbinding kon worden gemaakt met het nieuwe marketing platform.

Transitie naar de Cloud in zijn werk

Door het inzetten van de diverse diensten welke Microsoft Azure levert hebben wij een integratie kunnen realiseren tussen AFAS en AzureAD. Dit betekent dat medewerkers welke in- of uit dienst gaan in AFAS worden aangemaakt door de afdeling HR. Nadat een medewerker bekend is in AFAS zal dit automatisch worden doorgevoerd in de ICT-systemen waar verschillende accounts automatisch worden aangemaakt, licenties worden gekoppeld en de inloggegevens worden verstuurd. Deze koppeling is gerealiseerd met Logic Apps. Verder hebben wij een SSH server gerealiseerd welke ervoor zorgt dat het nieuwe marketing platform Exponea op basis van SSH verbinding kan maken met een SQL database binnen Azure. De SSH server was nodig omdat Exponea alleen op basis van SSH informatie kon uitwisselen met Prominent.

Wat levert het op

De integratie tussen AFAS en Azure AD levert voor Prominent veel tijd op en het aanmaken van accounts is minder foutgevoelig omdat het proces geautomatiseerd is. Nu moesten zowel afdeling HR als ICT gezamenlijk veel tijd investeren om een medewerker aan te maken en/of een uit dienst verzoek door te voeren. Door de AFAS integratie met AzureAD hoeft alleen de afdeling HR informatie te verwerken en worden alle overige acties automatisch uitgevoerd; zoals het aanmaken van de nieuwe medewerker in de ICT systemen en het toekennen van licenties, groepen en rechten. De SSH server welke voor Prominent is gerealiseerd bied de mogelijkheid om op een veilige wijze gegevens uit te wisselen met het marketing platform Exponea. Prominent streeft altijd naar een veilige en flexibele oplossing waarin beide partijen een voordeel van hebben.

"Door de inzet van It’s Possible is snelheid gekomen in het opleveren van diverse Office365 en AD gerelateerde projecten. Tevens geven ze gevraagd en ongevraagd tactische en operationele adviezen. Hierbij zijn ze altijd gefocust op het leveren van betere kwaliteit voor de business en ICT."

Dennis Woerdeman
Manager ICT Bouwmaat

"It’s Possible verzorgt onze digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, ze regelen werkplekbeheer, Cloudbeheer en beheren de server. Het is fijn samenwerken; de lijntjes zijn kort en incidenten worden snel en kundig opgelost!"

Jaap van der Starre
Directeur Hofstede-Raanhuis en Grey7

"It’s Possible heeft ons uitstekend begeleid tijdens de overgang van de server naar de Cloud en het optimaliseren van de ICT-mogelijkheden binnen ons bedrijf. Onze gehele ICT wordt door It’s Possible volledig verzorgt."

Diana van de Weerd
Directeur Hofstede-Raanhuis en Grey7

"It's Possible ontzorgt ons volledig op het gebied van ICT. Van Cloud werkplek tot netwerk ontvangen wij adviezen om verbeteringen aan te brengen. Wij werken graag samen met It’s Possible omdat zij makkelijk in omgang zijn en no-nonsens."

Jan de Wilde
Directeur Wilkon Techniek

“It's Possible heeft met ons naar grote tevredenheid meerdere oplossingen geïmplementeerd in Microsoft 365. Met name Teams telefonie en Intune. Daarnaast leunen we ook op ze voor extra expertise binnen Microsoft. De lijntjes zijn kort, communicatie is proactief, en ze denken echt met ons mee.”

Frank van der Brink

“It’s Possible is voor ons een echte partner welke ons volledig ontzorgt op het gebied van ICT en Cloud werkplek. Geen woorden, maar daden!”

Hans van Eerd
Directeur Aldenhuijsen Slaapsystemen

It's Possible ontzorgt ons op het gebied van Azure, Universal Print, servers en integratie tussen AFAS en AAD. It's Possible is een fijne partner om mee samen te werken. Ze zijn flexibel en eerlijk en denken altijd met ons mee. Ze kennen onze branche goed waardoor zij altijd oplossingen realiseren welke passen bij Prominent.

Laurens Piekaar

Flexibel, laagdrempelig en innovatief.
Het lijkt soms onmogelijk, maar
geloof ons. It’s Possible.

Neem direct contact op met:
Jos Slijkhuis van It's Possible zit voor je klaar. Neem contact op telefoon of email
Jos Slijkhuis
Eigenaar & Consultant
Of laat ons contact met jou opnemen
Gelukt! Uw gegevens zijn verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Er is iets fout gegaan. Probeer later opnieuw of neem op een andere manier contact op.

It’s Possible in Nunspeet is dé Microsoft specialist die oplossingen biedt voor allerlei soorten Cloud vraagstukken die jouw mkb bedrijf helpt vooruit te komen. Wij nemen de implementatie en alle ict vraagstukken uit handen en ontzorgen jouw bedrijf en medewerkers.

It's Possible

Industrieweg 66,
8071 CW, Nunspeet

KVK: 73044466
BTW: NL859332202B01

Contact

Telefoon: +31(8)59020834
E-mail: info@itspossible.nl

Bezoek de LinkedIn pagina van It's Possible. Hier vindt je tips en relevante informatie omtrendt de nieuwste innovatiesMedewerkers van It's Possible zitten voor je klaar. Neem contact op via WhatsApp
Privacybeleid