Microsoft Azure: creëer je eigen ideale ICT-omgeving

Microsoft Azure is een geavanceerd, maar ook een complex platform met een groot aantal services en functies. Het beheren van deze functies kan een uitdaging zijn, net als de integraties.


Als IT-specialist heb je doorgaans al een druk takenpakket. Je wilt de kosten binnen de perken houden, maar vaak heb je niet alle kennis over Microsoft Azure in huis.

Ja, ik wil kennismaken

Wat is Microsoft Azure?

Azure is het cloud computing platform van Microsoft. Je gebruikt het om je applicatie of ICT-platform te bouwen, te implementeren en te beheren. Je kunt internationaal schalen door middel van het wereldwijde netwerk van Microsoft-managed datacenters. Door gebruik te maken van de cloud services van Microsoft koop, beheer en onderhoud je geen eigen server meer, maar host je de applicatie in de cloud.

Maar Azure is meer dan een gedistribueerd datacenter. Azure biedt ook onder andere diensten aan zoals; Internet-of Things, Azure Kubernetes Services, Artificial intelligence en Big Data. Van computer tot machine learning, binnen Microsoft Azure is dit altijd en overal binnen handbereik. Door deze diensten te combineren, bouw je je eigen oplossingen en implementeer je de Microsoft integraties in de cloud.

De vier pluspunten van

Microsoft Azure

Lage instapkosten

Voordeel van Microsoft Azure is dat er geen hoge instapkosten zijn om servers in de cloud, databases, applicaties etc. te draaien. Microsoft Azure werkt met een pay-per-use uitgangspunt. Je kunt zelf onderdelen toevoegen en op- en afschalen. Je betaalt nooit te veel en bent flexibel in het gebruik van de resources die je afneemt. Met Azure is het niet nodig om hardware te onderhouden en te upgraden, omdat Azure dit achter de schermen voor je doet.

Beveiliging

Microsoft Azure heeft een zeer professionele beveiligingslaag met tal van beveiligingsfuncties. Denk aan geavanceerd identiteits- en toegangsbeheer, versleuteling van gegevens, netwerkbeveiliging, DDoS-bescherming en compliance. Azure voldoet aan verschillende internationale beveiligingsstandaarden, zoals ISO 27001 en SOC 2.

Schaalbaarheid

Alleen afnemen en betalen wat je gebruikt. Daarnaast kun je de capaciteit of diensten direct uitbreiden als daar behoefte aan is. Dat voorkomt zorgen over capaciteit en het overschalen van diensten zoals bij een on-premise omgeving vaak het geval is.

Voor iedere onderneming een oplossing

Voor ieder type organisatie, groot of klein, of je nu koploper bent of liever qua technologie de kat uit de boom kijk: Microsoft Azure biedt altijd een geschikte oplossing. Zo neem je eenvoudig virtuele machines, opslag of een SQL database af.

Overstappen naar Microsoft Azure

Wil je overstappen naar Microsoft Azure? Wij als ICT beheer bedrijf helpen je graag bij de overstap.

Wil je alle interne en externe risico’s bij informatiebeveiliging wegnemen? Wil je dat alleen geautoriseerde personen de beveiligde documenten kunnen bewerken? En is veiligheid van klantgegevens cruciaal voor jouw organisatie? Dan is Microsoft Purview Information Protection dé tool die zorgt voor uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens en vertrouwelijke documenten.

Andere Microsoft oplossingen:

No items found.

Waarom IT’s Possible?

No-nonsense en
hands on.
Wij schakelen direct bij (aanpakken, schakelen en doen!)
Direct persoonlijk contact.
Geen salesmensen aan de lijn
Sparringpartner.
Voor het toepasbaar maken van nieuwe innovaties: hoe kun je verder optimaliseren?
Niets is te gek.
Links- of rechtsom: wij lossen het voor je op als ICT bedrijf.

In 3 stappen naar een efficiënte, slimme en veilige ICT-omgeving

Wij helpen je niet alleen met het selecteren, maar ook met het implementeren van de juiste ICT-tools voor o.a. ICT beveiliging. Daarnaast verzorgen we op maat trainingen en integreren we alle oplossingen tot één gestroomlijnd geheel.

Analyse

Hoe staat jouw IT-organisatie ervoor? Tegen welke problemen loop je aan?

Implementatie

Met een actieplan realiseren we IT-oplossingen die voor jouw organisatie werken.

Optimalisatie

Hoe kunnen we verder verbeteren en zorgen dat je collega’s oplossingen goed (blijven) gebruiken?

Toe aan IT zonder gedoe?

It’s Possible.

Neem direct contact op met:
Jos Slijkhuis
Eigenaar & Consultant
Stuur ons een email
Gelukt! Uw gegevens zijn verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Er is iets fout gegaan. Probeer later opnieuw of neem op een andere manier contact op.