Kennisbank
Wat kan ik met Microsoft Power BI?

Wat kan ik met Microsoft Power BI?

Als ondernemer weet je hoe belangrijk data is voor het succes van je bedrijf. Met Microsoft Power BI kun je jouw data tot leven brengen en bruikbare inzichten verkrijgen. Met deze tool heb je controle over je gegevens en kun je de bedrijfsprocessen en besluitvorming optimaliseren.

Artikel afbeelding

Wat is Microsoft Power BI?

Power BI is een verzameling van zakelijke analysetools van Microsoft die je gegevens visualiseren en delen binnen je organisatie. Met Power BI kun je meerdere gegevensbronnen verbinden, deze data simpel visualiseren en dit vervolgens delen met wie je maar wilt. Je kunt het zien als een zeer geavanceerde vorm van Excel, maar dan met veel meer mogelijkheden en flexibiliteit.

Veel gehoorde problemen / knelpunten

Veel nieuwe klanten komen bij ons ICT bedrijf met onderstaande vragen over Power BI. Met onze ervaring en kennis kunnen we onderstaande problemen eenvoudig tackelen en oplossen:

 • Data-integratie: het integreren van verschillende gegevensbronnen en het transformeren van ruwe gegevens in bruikbare inzichten kan complex zijn zonder kennis van gegevensmodellering en -integratie.
 • Gegevensvisualisatie: het creëren van overzichtelijke en effectieve visualisaties van gegevens kan uitdagend zijn zonder ervaring met Power BI's visualisatietools en -technieken.
 • Gegevensbeveiliging: het waarborgen van de beveiliging van gevoelige gegevens bij het gebruik van Power BI kan ingewikkeld zijn zonder de juiste configuratie en beveiligingsmaatregelen.
 • Prestatie-optimalisatie: het optimaliseren van de prestaties van Power BI-rapporten en dashboards, met name bij het werken met grote datasets, kan moeilijk zijn zonder de juiste optimalisatietechnieken.
 • Gebruikersadoptie: het stimuleren van het gebruik en de acceptatie van Power BI binnen een organisatie kan een uitdaging zijn, vooral als er weinig bekendheid is met de tool en de voordelen ervan.

Voor wie is Power BI?

Microsoft Power BI is voor iedereen die data-driven beslissingen wil nemen. Voed Power BI met data en instructies. Vervolgens kun je de data eenvoudig visualiseren. Ideaal voor tijdens de meetings intern of bij het overtuigen van je klanten.

Of je nu een klein bedrijf of een multinational runt, met Power BI kun je de gegevens die je al hebt omzetten in bruikbare inzichten. Power BI is ontworpen met een eenvoudige interface waardoor je geen data-analist hoeft te zijn om het te gebruiken. Iedereen kan aan de slag met deze tool, van marketeers en verkoopmanagers tot financiële controllers en ICT-specialisten.

Wat zijn de voordelen van Power BI?

Er zijn veel voordelen van het gebruik van Power BI. We noemen er een aantal voor je op:

 • Inzicht in je data: Met Power BI kun je jouw gegevens visualiseren op een manier die voor jou zinvol is. Dit maakt het gemakkelijker om trends en patronen te identificeren.
 • Eenvoudig te gebruiken: Power BI heeft een intuïtieve interface die gemakkelijk te navigeren is, zelfs voor beginners.
 • Real-time updates: Power BI kan realtime updates geven, zodat je altijd toegang hebt tot de meest recente gegevens.
 • Naadloze integratie: Power BI kan naadloos integreren met andere Microsoft-producten zoals Excel, Azure en SQL Server.

Hoe werkt Power BI?

Of de data nu een eenvoudige Excel-werkmap is of een verzameling cloudgebaseerde en lokale hybride datawarehouses, Power BI zorgt ervoor dat je makkelijk je data kan verbinden, visualiseren en delen.

Hier zijn de basisstappen voor hoe Power BI werkt:

 1. Verbinden: Begin met het verbinden van je data. Power BI kan verbinding maken met een breed scala aan data bronnen, van eenvoudige Excel-spreadsheets tot cloudgebaseerde SQL Server databases, tot on-premise Big Data Hadoop sets.
 2. Voorbereiden: Nadat je je data hebt verbonden, kun je deze opschonen en transformeren met de Power Query-editor. Hier kun je ongewenste kolommen verwijderen, data types veranderen, en nieuwe kolommen creëren door bestaande data te manipuleren.
 3. Modelleren: Vervolgens modelleer je je data om relaties te creëren tussen verschillende tabellen, hierarchieën te vormen, en berekeningen te maken met DAX (Data Analysis Expressions).
 4. Visualiseren: Na het modelleren van je data, kun je deze visualiseren met de verscheidenheid aan grafieken, kaarten en andere visuals die beschikbaar zijn in Power BI. Je kunt ook interactieve slicers en filters toevoegen om de visualisaties aan te passen.
 5. Delen: Ten slotte, wanneer je tevreden bent met je rapport, kun je het publiceren naar de Power BI-service, waar je het kunt delen met anderen in je organisatie.

Verder is Power BI een self-service Business Intelligence tool. Dat betekent dat je - de eindgebruiker - de volledige controle hebt over je eigen rapportage en analyse. Je hebt de vrijheid om je eigen rapporten te maken, je eigen vragen te stellen en je eigen inzichten te ontdekken.

Gebruik ook andere Microsoft oplossingen, zoals:

Bedankt! Uw bericht is verzonden.
Er is iets fout gegaan. Probeer later opnieuw of neem op een andere manier contact op.

Gerelateerde oplossingen