Kennisbank
Stappenplan voor het automatiseren van routinetaken met Power Automate

Stappenplan voor het automatiseren van routinetaken met Power Automate

‍Dagelijkse taken zoals factureren, data verzamelen en rapportages maken kunnen behoorlijk wat tijd opslokken. Gelukkig bestaat er een tool die al deze processen voor jouw accountantskantoor kan stroomlijnen en automatiseren: Power Automate van Microsoft.

Artikel afbeelding

IT's Possible maakt het simpel om te starten met Power Automate en begeleid je in het proces. We hebben een stappenplan voor accountantskantoren ontwikkeld, zodat elk kantoor zonder gedoe aan de slag kan gaan met Power Automate. 

Hier laten we je zien hoe we het aanpakken:

  1. Introductie workshop: We beginnen met een workshop om de basis van Power Automate uit te leggen. We praten over wat het is, hoe het werkt en wat het voor je kantoor kan gaan betekenen.
  2. Behoeften check: We bekijken samen met jouw team welke taken je het best kunt automatiseren. We zoeken hierbij eerst naar de taken die veel tijd kosten en foutgevoelig zijn. 
  3. Ontwerp: We helpen bij het maken van de eerste workflows. Stap voor stap laten we zien hoe je ze instelt en verbetert.
  4. Testfase: Voordat we alles invoeren, testen we eerst een paar processen om te kijken of het werkt. Zo kunnen we altijd nog dingen aanpassen.
  5. Training: We leren je team hoe ze zelf workflows kunnen maken en aanpassen. Zo worden repeterende en minder leuke taken een stuk makkelijker.
  6. Starten en verbeteren: Als de tests goed gaan, voeren we Power Automate in bij andere afdelingen en processen. We houden in de gaten hoe het gaat en passen dingen aan als dat nodig is.
  7. Support en optimalisatie: Ook na de implementatie blijven we helpen om alles goed te laten werken en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Zo profiteer je optimaal van de opties die Power Automate te bieden heeft. 

Wat levert het automatiseren van routinetaken jou op?

De voordelen zijn overduidelijk: tijdsbesparing, minder fouten, meer werkplezier, snellere service en het opvangen van ondercapaciteit.

Power Automate heeft zich al bewezen in tal van accountantskantoren. Wil je ook meer efficiëntie en foutloos werken door processen te vereenvoudigen? Dan is dit zeker iets voor jou.

Bij IT's Possible bieden we een stapsgewijze aanpak, van introductie tot implementatie en optimalisatie.

Wij staan klaar om je te helpen het maximale uit je kantoor te halen met Power Automate. Bespaar tijd en verbeter je processen. Neem het maar van ons aan, IT’s Possible!

Bedankt! Uw bericht is verzonden.
Er is iets fout gegaan. Probeer later opnieuw of neem op een andere manier contact op.

Gerelateerde oplossingen