Kennisbank
Wat is Microsoft Endpoint Manager?

Wat is Microsoft Endpoint Manager?

Microsoft Endpoint Manager maakt efficiënt apparaatbeheer vanuit de Cloud mogelijk. Deze geïntegreerde oplossing maakt het eenvoudig om binnen 30 dagen alle apparaten in je organisatie - laptops, smartphones, tablets - te beheren en beveiligen vanaf één centraal punt. Met Endpoint Manager kun je software- en beveiligingsupdates pushen, apparaat configuraties beheren en uitgebreide analyses uitvoeren. Het resultaat? Verhoogde operationele efficiëntie, verminderde beveiligingsrisico's en een toekomstbestendige organisatie.

Artikel afbeelding

In dit artikel gaan we dieper in op wat een Endpoint manager is, wie er baat bij heeft en wat de voordelen zijn.

Wat is Microsoft Endpoint manager?

Microsoft Endpoint Manager is een geïntegreerde, cloudgebaseerde oplossing voor het beheer van apparaten en applicaties binnen een organisatie. Het combineert diensten zoals Microsoft Intune, Configuration Manager, Desktop Analytics, Co-Management en Windows Autopilot om een unified endpoint management (UEM) oplossing te bieden.

Een aantal voordelen van Microsoft Endpoint manager zijn:

  • Centraal beheer: Beheer alle apparaten vanaf één centrale, cloud-gebaseerde locatie.
  • Eenvoudige updates en beleidsbeheer: Verstuur en beheer updates en beleidsregels eenvoudig en efficiënt.
  • Verhoogde beveiliging: Geniet van geavanceerde bedreigingsbeveiliging en compliance-functies.
  • Kostenbesparing: Vermindert de noodzaak van hardware-investeringen en verlaagt de kosten voor IT-beheer.
  • Flexibiliteit: Endpoint Manager ondersteunt diverse besturingssystemen en apparaten, ideaal voor organisaties met een gemengd apparaatlandschap.

Veel gehoorde problemen / knelpunten

Van klanten horen we problemen en knelpunten waar zij tegenaan liepen in de tijd dat zij nog niet gebruik maakten van een Endpoint Manager platform. Herken je je in onderstaande problemen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij denken als ICT bedrijf graag in oplossingen.

  • Versnipperd apparaatbeheer: Zonder een geïntegreerd platform kan het beheer van apparaten verdeeld en inefficiënt zijn.
  • Beveiligingsrisico's: Minder geavanceerde beveiliging kan leiden tot hogere risico's van bedreigingen zoals malware en gegevensinbreuken.
  • Beperkte schaalbaarheid: Zonder een makkelijk schaalbare oplossing, kan de groei van het bedrijf bemoeilijkt worden.
  • Gebrek aan realtime updates: Het kan moeilijker zijn om direct updates uit te voeren zonder een geïntegreerd beheersplatform.
  • Geen proactieve probleemoplossing: Zonder inzicht in apparaatgezondheid en -prestaties kunnen problemen pas worden opgelost als ze impact hebben.

Voor wie is een endpoint manager?

Microsoft Endpoint Manager is een uitstekende keuze voor elke organisatie die efficiëntie en beveiliging in haar apparaatbeheer wil optimaliseren. Het is vooral nuttig voor middelgrote tot grote bedrijven die een breed scala aan apparaten beheren, zowel intern als extern. Met zijn cloudgebaseerde aanpak is het ideaal voor organisaties met externe teams of flexibele werkomgevingen.

Daarnaast is Endpoint Manager een waardevolle tool voor organisaties die moeten voldoen aan strikte compliance-normen, dankzij de ingebouwde functies voor compliancebeheer. Het is ook nuttig voor bedrijven die snel groeien of van plan zijn te schalen, aangezien het platform gemakkelijk kan worden uitgebreid om meer apparaten te beheren.

Kortom, als je organisatie prioriteit geeft aan efficiëntie, beveiliging en flexibiliteit in apparaatbeheer, is Microsoft Endpoint Manager een zeer geschikte oplossing.

Gebruik ook andere Microsoft oplossingen, zoals Power Automate.

Bedankt! Uw bericht is verzonden.
Er is iets fout gegaan. Probeer later opnieuw of neem op een andere manier contact op.