Kennisbank
Microsoft Intune: wat zijn de voordelen hiervan?

Microsoft Intune: wat zijn de voordelen hiervan?

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar de beste oplossingen voor je bedrijf. Beheer nu met Microsoft Intune zowel mobiele apparaten als werkplekken vanaf één centraal platform. Wij zijn gespecialiseerd in het instellen en beheren van Microsoft Intune en helpen je bij het automatiseren van werkplekken. Neem vandaag nog contact op, dan zorgen wij voor een oplossing op maat voor jouw bedrijf.

Artikel afbeelding

Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune is een cloud-oplossing voor het beheren van mobiele apparaten en apps binnen organisaties. Met Intune kunnen bedrijven werkplekken volledig geautomatiseerd uitrollen en continu voorzien van de nieuwste updates, software en specifieke bedrijfsinstellingen. Dit zorgt ervoor dat medewerkers altijd werken op een apparaat dat perfect is afgestemd op de meest actuele configuratie-eisen van de organisatie. Zo wordt maximale productiviteit en veiligheid gegarandeerd.

Voordelen van Microsoft Intune

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het gebruik van Microsoft Intune:

  • Beveiliging: Gevoelige bedrijfsinformatie wordt beveiligd, zelfs op persoonlijke apparaten van werknemers, waardoor dataverlies en lekken worden geminimaliseerd.
  • Configuratie: Door centraal beheer krijgen medewerkers op basis van hun functie automatisch de juiste tools en rechten. Dit verhoogt de efficiëntie en productiviteit.
  • Integratie: Met Intune Microsoft 365 gecombineerd met Intune Microsoft Teams Rooms, ervaren gebruikers een vloeiende, geïntegreerde samenwerkingsomgeving. Ongeacht waar ze werken, kunnen teams efficiënt vergaderen, documenten delen en communiceren, waardoor de productiviteit en samenwerking binnen de organisatie naar een hoger niveau wordt getild.
  • Schaalbaarheid: Naarmate het bedrijf groeit, kunnen eindklanten eenvoudig nieuwe apparaten toevoegen en beheren zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of beveiliging.

Als Microsoft Intune specialist staan we altijd klaar om je te ondersteunen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Tips voor het instellen van Microsoft Intune

Bij het instellen van Intune komen een aantal belangrijke facetten om de hoek kijken. We geven je alvast een klein inkijkje in de werkzaamheden.

  • Duidelijk beleid opstellen: Vóór de configuratie van Intune: bepaal welke regels rondom beveiliging en apparaten prioriteit hebben in jouw bedrijf. Voorbeeld: voor een financieel bedrijf kan het cruciaal zijn om beleid te hebben dat externe opslagmedia zoals USB-sticks blokkeert om dataverlies te voorkomen.
  • App beheer: Bepaal welke bedrijfsapps essentieel zijn voor werknemers en zorg ervoor dat ze via Intune worden gedistribueerd. Stel eventueel een app-beveiligingsbeleid in om data binnen deze apps te beschermen.
  • Beveiliging: Stel regels in die bepalen onder welke omstandigheden een apparaat toegang heeft tot bedrijfsdata. Bijvoorbeeld: geen toegang als het apparaat niet is versleuteld of als er geen beveiligingsupdate is geïnstalleerd.

Met onze Intune specialist aan je zijde mis je geen enkele update. 

Kies voor onze Microsoft Intune specialist

Wij hebben jarenlange ervaring met Microsoft Intune oplossingen. Of je nu vragen hebt over de ms intune kosten en mogelijkheden of wens je gewoon een duidelijke pitch over ms intune; het team van IT's Possible staat klaar om je bedrijf verder te helpen.

Veelgestelde vragen:

Wat kan je met Microsoft Intune?

Met Microsoft Intune kun je mobiele apparaten, applicaties en pc's van je bedrijf beheren en beveiligen.

Wat is de Microsoft Intune app?

De Microsoft Intune app is een mobiele applicatie waarmee gebruikers toegang hebben tot bedrijfsgegevens en tegelijkertijd IT-beheerders controle en beveiliging bieden.

Hoe integreert Microsoft Intune met andere Microsoft-producten?

Microsoft Intune werkt naadloos samen met producten zoals Microsoft 365, Microsoft 365 Business, Microsoft Teams, en meer, waardoor een geïntegreerde ervaring voor eindgebruikers en beheerders wordt geboden.

Hoe zit het met de beveiliging van Microsoft Intune?

Beveiliging is een kernaspect van Microsoft Intune. Het biedt diverse tools en configuraties om ervoor te zorgen dat bedrijfsgegevens te allen tijde beschermd blijven.

Gebruik ook andere Microsoft oplossingen, zoals Defender for Endpoint.

Bedankt! Uw bericht is verzonden.
Er is iets fout gegaan. Probeer later opnieuw of neem op een andere manier contact op.