Improvit

Microsoft Teams als telefooncentrale

Improvit werd geconfronteerd met serieuze beperkingen in hun VoIP-systeem, waardoor efficiënte communicatie een uitdaging was. Wij hebben een op maat gemaakte oplossing geïmplementeerd met Microsoft Teams, waardoor niet alleen de telefonie verbeterd is, maar ook de algehele productiviteit. Geïnteresseerd in hoe dit allemaal tot stand kwam? Lees dan verder.

Rutger Lokhorst
Rutger Lokhorst
Eigenaar
Improvit
Microsoft Teams als telefooncentrale
Improvit
"
It's Possible heeft onze telefooncentrale naadloos geïntegreerd met Microsoft Teams, waardoor we nu een uiterst efficiënt communicatieplatform hebben. Dit heeft een aanzienlijke impact op onze productiviteit en flexibiliteit.
"
Rutger Lokhorst
Eigenaar

Het probleem

Improvit, maakte gebruik van Xelion. Met dit VoIP-systeem kon alleen gebeld worden. Xelion voldeed niet aan de wens van Improvit doordat er verschillende problemen zich voordeden waardoor medewerkers niet optimaal beschikbaar waren. 

De oplossing

De klant wenste een VoIP-systeem wat ingezet kan worden als een compleet communicatie platform, zodat de klanten op diverse manieren geholpen kunnen worden. Daarnaast wenste Improvit dat alle bestaande contacten vanuit Simplicate gesynchroniseerd werden naar Microsoft Teams. Zodat, wanneer een klant belt, het contact weergegeven wordt in Microsoft Teams om zo de klant direct zo goed mogelijk te woord te kunnen staan.

Wij hebben daarom Microsoft Teams bellen voor Improvit gerealiseerd. Wij hebben gebruik gemaakt van het VoIP platform Broadsoft wat tweevoudig is gekoppeld aan Microsoft Teams. Door een koppeling te realiseren tussen Simplicate en Microsoft Teams hebben wij ervoor gezorgd dat alle klantgegevens automatisch worden gesynchroniseerd, zodat de klantgegevens direct naar voren komen wanneer een klant inbelt. Dit bespaart de medewerker en de klant veel kostbare tijd.

Het resultaat

Improvit maakt nu gebruik van een telefonie oplossing die integreert met alle faciliteiten voor communicatie. Microsoft Teams wordt nu ingezet als het communicatie platform waarin chat, video, audio en telefonie volledig samenkomt. Daarnaast kan vanuit Microsoft Teams alle bedrijfsdata worden geopend en bewerkt, waardoor er tijdswinst is gecreëerd en de productiviteit is verhoogd. Er hoeft nu niet meer continu geswitcht te worden tussen de diverse applicaties.

Alle klantverhalen

Gerelateerde oplossingen

No items found.

Toe aan IT zonder gedoe?

It’s Possible.

Neem direct contact op met:
Jos Slijkhuis
Eigenaar & Consultant
Stuur ons een email
Gelukt! Uw gegevens zijn verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Er is iets fout gegaan. Probeer later opnieuw of neem op een andere manier contact op.