Bouwmaat Nederland

Cloud werkplek gebaseerd op basis van Microsoft 365

It's Possible heeft voor Bouwmaat Nederland met Microsoft 365 een veilige online werkomgeving gecreëerd voor hun 1300 medewerkers, inclusief e-mailmigratie, Teams voor samenwerking, en Intune voor beveiliging en beheer. Medewerkers kunnen nu veilig en efficiënt samenwerken, en interne beheerders kunnen de Cloud werkplek zelfstandig beheren na kennisverhoging.

Dennis Woerdeman
Dennis Woerdeman
Manager ICT
Bouwmaat Nederland
Cloud werkplek gebaseerd op basis van Microsoft 365
Bouwmaat Nederland
"
Ze doen hun stinkende best om bij te schakelen. Je hebt dit en je wilt hier naartoe? Ze komen links- of rechtsom altijd met een oplossing waar ik blij van word.
"
Dennis Woerdeman
Manager ICT

Het probleem

Bouwmaat Nederland heeft intern een eigen ICT afdeling waar specialisten dagelijks bezig zijn om een goede en stabiele werkomgeving te creëren. Microsoft Cloud diensten behoren niet tot hun portfolio waardoor wij aangehaakt zijn om op consultancy basis werkzaamheden te verrichten. Bouwmaat is een organisatie van ruim 1300 medewerkers die een flexibele en veilige werkomgeving wil realiseren waarin optimaal samengewerkt kan worden. 

De oplossing

Om organisaties met deze omvang volledig online te laten werken, kost het veel tijd  om de gehele ICT omgeving om te zetten naar de Cloud. Wij zijn begonnen met het omzetten van de e-mail naar de Cloud. Nadat dit was voltooid hebben wij Microsoft Teams geïmplementeerd als hub op het gebied van communicatie en samenwerken. Microsoft Teams wordt nu optimaal ingezet, doordat er gebruik wordt gemaakt van chat, video, audio gesprekken en het benaderen van bedrijfsdata. Aan Microsoft Teams hebben wij Teams bellen toegevoegd zodat Microsoft Teams fungeert als telefooncentrale met wachtrijen, keuzemenu’s etc. De laatste stap die wij gemaakt is het inzetten van Microsoft Intune. Dit systeem creëert voor iedere medewerker een werkplek met de juiste beveiliging, instellingen en software. Documenten en e-mails worden beveiligd met Advanced Threat Protection. Deze oplossing beveiligt e-mail tegen kwaadwillende links/URL en bijlagen in een e-mail.

Het resultaat

De medewerkers van Bouwmaat Nederland kunnen nu op een veilige manier werken waar zij maar willen. Het samenwerken binnen de Cloud werkplek wordt optimaal benut, waardoor er efficiënter en productiever gewerkt kan worden. Het realiseren van de Cloud werkplek is gelukt al moeten er nog een aantal lokale applicaties worden omgezet naar de Cloud. Tijdens het realiseren van de Cloud werkplek op basis van Microsoft 365, hebben de interne beheerders volledig meegedraaid waardoor hun kennis is verhoogd. Daarom kan de Cloud werkplek nu door de interne beheerders worden beheerd.

Alle klantverhalen

Gerelateerde oplossingen

No items found.

Toe aan IT zonder gedoe?

It’s Possible.

Neem direct contact op met:
Jos Slijkhuis
Eigenaar & Consultant
Stuur ons een email
Gelukt! Uw gegevens zijn verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Er is iets fout gegaan. Probeer later opnieuw of neem op een andere manier contact op.