Kennisbank
99,9% van de aanvallen voorkomen

99,9% van de aanvallen voorkomen

Dagelijks worden er meer dan 300 miljoen frauduleuze cyberaanvallen uitgevoerd bij de diverse Cloudservices om toegang te krijgen tot hun informatie. Cybercriminelen vertragen niet, maar stellen alles in staat om zonder het gebruik van geavanceerde technieken op succesvolle wijze informatie te bemachtigen. Het enige wat zij nodig hebben zijn gecompromitteerde...

Artikel afbeelding

Eén simpele actie die jij kunt ondernemen om 99,9% van de aanvallen op je accounts te voorkomen.

Dagelijks worden er meer dan 300 miljoen frauduleuze cyberaanvallen uitgevoerd bij de diverse Cloudservices om toegang te krijgen tot hun informatie. Cybercriminelen vertragen niet, maar stellen alles in staat om zonder het gebruik van geavanceerde technieken op succesvolle wijze informatie te bemachtigen. Het enige wat zij nodig hebben zijn gecompromitteerde inloggegevens of verouderde applicaties, om zo een ​​datalek te veroorzaken. Belangrijk om te weten is dat hierdoor veel aanvallen dan ook succesvol worden uitgevoerd waardoor organisaties stil komen te liggen. Dit onderstreept het belang van een goede wachtwoordbeveiliging en sterke authenticaties.

Lees verder om meer te weten te komen over één enkele actie die jij kunt ondernemen om je accounts tegen deze aanvallen te beschermen.

Veelvoorkomende kwetsbaarheden waardoor een cyberaanval succesvol wordt afgerond zijn:

  • beveiligingslek van je zakelijke e-mail: een aanvaller krijgt toegang tot jou zakelijke e-mailaccount, bijvoorbeeld door middel van phishing of spoofing. Cybercriminelen krijgen hierdoor toegang tot jou systemen om dit te misbruiken.  
  • Wachtwoordhergebruik: veelvoorkomende wachtwoorden en inloggegevens worden door aanvallers gebruikt om toegang te krijgen tot bedrijfsaccounts. Aangezien tot 73% van de wachtwoorden duplicaten zijn, is dit voor veel aanvallers een succesvolle strategie.

Wat jij kunt doen om jouw bedrijf te beschermen

Jij kunt deze aanvallen helpen te voorkomen door het gebruik van slechte wachtwoorden te verbieden en werknemers te trainen op het gebied van het herkennen van een phishing e-mail. Maar het allerbelangrijkste wat jij kunt doen is het inschakelen van multi factor authenticatie.

Wat is multi factor authenticatie?

MFA (meervoudige verificatie) voegt een beveiligingslaag toe aan het aanmeldingsproces. Wanneer gebruikers toegang willen tot een account of app, moeten ze hun identiteit nog een keer extra verifiëren, bijvoorbeeld via een scan van hun vingerafdruk of door het invoeren van een code die ze hebben ontvangen via een authenticator-app. Multi factor authenticatie kan per persoon worden ingesteld. Het biedt mogelijkheden om vertrouwde locaties in te stellen waardoor er bijvoorbeeld op kantoor geen multi factor authenticatie nodig zal zijn, maar alleen daarbuiten. Door het inzetten van multi factor authenticatie zal 99,9% van alle aanvallen op accounts worden geblokkeerd.  

Is multi factor authenticatie eenvoudig te gebruiken?

Vaak wordt gedacht dat het inzetten van multi factor authenticatie ingewikkeld en lastig is. Gelukkig is dit niet het geval doordat multi factor authenticatie diverse oplossingen bied waardoor jij kunt kiezen voor een authenticatie methode die bij jou past. En het instellen van multi factor authenticatie is binnen 30 seconden gebeurd.  

Bedankt! Uw bericht is verzonden.
Er is iets fout gegaan. Probeer later opnieuw of neem op een andere manier contact op.